begagnat

19 Oct 09:19

Hej fina ni! Tack för all pluggpepp, nu är tentan skriven och den där enorma känslan av lättnad smyger sig på. Nu är jag inte riktigt ledig för det men behöver i alla fall inte sitta med näsan i böckerna. Jag känner mig full av energi och listan med att göra blir bara längre och längre men samtidigt känns det skönt att jag faktiskt vill och har lite inspiration igen.
Idag får ni se ett av de senaste månadernas traderafynd, en ljuvlig Odd Molly tunika i siden. Jag älskar Tradera, Blocket och second hand inte bara för inredningsprylar utan även kläder. Varför måste man köpa nytt hela tiden när det finns så otroligt mycket bra begagnat? För mig handlar det inte bara om att priset blir en bråkdel (även om det är en viktig aspekt ur studentperspektiv) utan även utifrån konsumtionsynpunkt. 
Handlar ni mycket begagnat?

This is one of my newest second hand bargains from the auction site Tradera (like a Swedish version of eBay). I love to shop second hand not only because of the reduced price but also seen from an consumption point of view. Why do we have to buy new things all the time when there are so much good quality stuff that people don’t want any more? Du you buy a lot of second hand?
facebook twitter bloglovin

15 kommentarer till “begagnat”

 • Johanna Stålros October 19th, 2011 09:48

  Det bästa jag vet är att gå i secondhandbutiker och shoppa, sen när jag tröttnat så lämnar jag tillbaka dem eller ger bort till en vän;) Tradera är oxå ett grymt bra ställe för att inte nämna alla bloppisar man kan hitta här i bloggvärlden. Fin blus. Kram Johanna

  [Reply]

 • a piece of happiness October 19th, 2011 13:10

  Åh den där letar jag efter på Tradera, tillhör en av mina OM favoriter.
  Ja jag har köpt en del kläder på Tradera och även sålt. Tycker också att det är toppen.

  [Reply]

 • Karin A October 19th, 2011 20:06

  Vad skönt att tentan är över, hoppas den gick bra. :) Begagnat är toppen men tyvärr köper jag mer saker till hemmet än kläder second hand. Något att bli bättre på med andra ord…

  Kram

  [Reply]

 • Anna October 19th, 2011 20:46

  Ja, jag försöker det, precis av samma skäl som du!!

  Anna

  [Reply]

 • Styling a`la Anna October 19th, 2011 21:14

  Jag är ju en riktig loppiloppa..:-) Inte bara saker utan kläder också. Tradera är ju super faktiskt..men gillar att strosa runt på Röda korset eller Brödet och fiskarna också. Min nya grej har blivit handväskor och stövlar. :-) Tänk att kunna köpa one of a kind stövlar i skinn från 70 talet för 25 kr. Det är grejer det!! :-)

  [Reply]

 • Rövarmamman October 20th, 2011 06:44

  Så fin!

  Och vilken fin blogg du har:)

  Önskar dig en fin dag! Kram!

  [Reply]

 • Maja October 20th, 2011 07:26

  Självklart är det second hand som gäller i det stora hela.

  [Reply]

 • Tina October 20th, 2011 09:14

  Herlig svart gevir på veggen!!!!

  [Reply]

 • VitaVardagen October 20th, 2011 11:03

  Tack för dina idéer! Det är så lätt att fasta i tankarna när det kommer till inredning, då är verkligen bloggvänner fantastiska bollplank! Det där bordet ser jag verkligen fram emot att få se när du gör, har sett det i en inredningstidning och det ger verkligen en helt fantastisk jordnära touch på hemmet.
  Och vilket fynd du gjorde med Odd Molly-tröjan. Tradera är en riktig guldgruva.
  Hoppas tentan gick bra. Själv har jag min på måndag, det är tråkigt, det bli lätt att man viger hela helgen åt plugg då :/
  Ha en fortsatt fin torsdag!
  Kram Johanna

  [Reply]

 • Ida October 20th, 2011 19:09

  Hoppas tentan gick bra och att du kan ha ledigt i helgen innan du laddar vidare. Jag är beräknad till 6/11 så det är inte så långt kvar nu.. får hålla mig från alla nya höstkläder ett tag till med andra ord.. Men annars är jag ett tradera-fan när det gäller kläder och barnkläder framförallt, och älskar blocket när det gäller möbler. Ha en skön start på helgen imorgon, Kram Ida!

  [Reply]

 • Hedvig och Jag October 21st, 2011 10:04

  Håller tummarna för bästa tentabetyg!
  Jag skippade magnetfärgen. Jag tog iaf fram ett vattenpass och tejpade en ruta. Sen så målade jag i kanterna med vitt för att färgen inte skulle sticka under. Och sen målade jag svart 2 gånger. Se till att skydda golvet bara. Hoppas att du får en fin fredag.

  [Reply]

 • Anna/Rackarungar October 21st, 2011 10:45

  Oh yes! Jag älskar loppis, second hand och tradera, blocket etc. Så ofta jag kan.

  Det stör mig dock att det blivit såå poppis med loppis och att gamla grejer kostar mer än nya, men efterfrågan sätter ju priset. En tallrikshylla kostade 650 kr på loppis i Stockholm och sedan hittade jag den för 25 spänn på landet – lycka!

  [Reply]

 • mammaxtre October 21st, 2011 18:26

  Jag handlar aldrig begagnat, men min svärmor gör det till mig :-)

  Jag håller med dig om att det är bra att handla begagnat.

  Ha en fin kväll Maria

  [Reply]

 • jessica a October 24th, 2011 12:01

  Handlar en del kläder till barnen på Tradera men har inte köpt nåt till mig själv än. Annars älskar jag loppis och köper en del inredning där.

  Väldigt fin blogg du har förresten.
  kram j.

  [Reply]

 • Jessica i Malmö October 24th, 2011 14:43

  Japp, handlar massor begagnat. Älskar också tradera, loppisar, second hand osv osv. Dessutom älskar jag formgivare som använder sig av återvunnet material. Gillar återvinningstänket över lag och försöker tänka smart och sparsamt oavsett vad det gäller….
  Köpte nyligen 2 fina antika stela silverarmband på tradera för 700 vilket knappt ett hade kostat på guldfynd + att de var finare och antika.

  /Jessica i Malmö

  [Reply]

Skriv en kommentar