.good summer shoes

27 May 21:51

 

Som alltid när sommarvärmen har anlänt så börjar jag sukta efter skor. Jag har gått igenom mitt skoförråd och faktiskt insett att jag inte har så många sommarskor som jag trott. Tyvärr. Jag har haft en tendens att köpa billiga skor som känts bra för stunden men som inte hållit mer än någon sommar. Inte hållbart. Däför har jag nu börjat titta på märken som är ekologiska eller som på annat sätt kan bidra till en bättre värld och genom bra kvalité håller längre.

 

Swedish hasbeens, den omåttligt poppulara sommarskon skulle gärna få sitta på min fot i sommar. Lädret är naturgarvat vilket innebär att man inte använt skadliga kemikalier och den är helt fri från krom. Riktigt bra tycker jag!

Kavat är ett ekologiskt och certifierat skomärke som framförallt gör barnskor men dom har faktiskt en hel del fina damskor också. Höst/vinterskorna ha jag länge slängt tårnande blickar efter men denna fina ballerinasko skulle jag gärna utöka min skogarderob med.

Toms har fått rätt mycket uppmärksamhet och det med all rätt. Tyvärr är det inte certifierade i tillverkningen men för varje par skor som säljs så ger man ett par till barn i utvecklingsländer. Sådana initiativ gillar jag. Istället för att köpa de där vita tygskorna som slängs efter varje sommar skulle jag gärna satsat på ett par av de snygga från Toms. Antingen denna variant med snörning eller den klassiska skon.

 

facebook twitter bloglovin

8 kommentarer till “.good summer shoes”

 • Mia - Mitt vita hus May 27th, 2012 23:57

  Kavaten är på väg hem till mig i svart;) jättefina val på sommarskor har precis samma i åtanken;)

  Kramar

  Ps. Nu är din blogg adress uppdaterad hos mig med ledsen att det dröjde, hade helt glömt;)

  [Reply]

 • Johanna - Love this today ♥ May 28th, 2012 09:31

  Kavatballerinorna ser superfina ut ju! Hm, får nog titta närmare på dem. Tack för tips!

  [Reply]

 • Paula May 28th, 2012 18:03

  Ballerinorna från Kavat trippar jag i varje dag :)
  Härligt med skor man med gott samvete kan köpa/använda – gillas!

  Tack för en fantastisk blogg,
  jag återkommer nästan dagligen!

  Fortsatt trevlig vecka!
  Kram, Paula

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Tack snälla du, så enormt glad jag blir!

  Hur skulle du säga att ballerinorna är i storlek? Har läst att Kavat-skor ibland kan vara lite små.

  Ha en fin vecka!
  Kram Maria

  [Reply]

 • Känner efter och tänker till » May 28th, 2012 20:41

  [...] senaste två dagarna har både UnderbaraClara och MariaEmb bloggat om Swedish hasbeens. Underbara clogs i naturgalvat läder som mer än gärna hade fått [...]

 • Ekomorsan May 28th, 2012 20:45

  Underbara skor. Inspirerad av både dig och UnderbaraClara bloggade även jag om swedish hasbeens idag :D Hade väldigt gärna haft ett par peep toe soper high i färgen cognac. Ett par ballerina från kavat hade inte heller suttit fel :)

  [Reply]

 • lejnox May 30th, 2012 00:19

  Har inte sett den där varianten av Toms innan, fint även med snörning!

  [Reply]

 • mariaemb. » .shoes and candy June 9th, 2012 12:52

  [...] var som att kliva rakt in i 50-talet och Mad Men. Gillar! Skorna från Kavat som jag skrev om tidigare har hittat hem hit också. Fina och välgjorda är dom onekligen men ganska små. Hmm. Idag tänkte [...]

Skriv en kommentar