.att ärva något fint

29 May 21:27

 

Min älskade morfar har flyttat från Västerbotten för att bo i en litet stuga på Gården. Det är skönt att han kommer finnas så nära för han är en av de finaste människor jag känner. När han flyttade från de hus som han och mormor byggt tillsammans blev det många saker över som fick flytta hem till barn och barnbarn. Den fina stenmorteln var en av sakerna och den här fina tavlan av Sixten Fager är en annan. Jag är väldigt förtjust i just Fagers tavlor med fjällmotiv, dom påminner mig om alla fina dagar vi spenderat i fjällstugan tillsammans med mormor och morfar. Fjällturerna på längdskidor. Den gamla skotern som vi brukade tolka efter men som vi var tvungen att släppa i de brantaste uppförsbackarna för annars orkade den inte. Alla stunder på renskinn framför brasan. När vi låg på sjön och pimplade och såg rödingar genom hålet men sällan fick någon. Att spela schack med mormor. Nostalgi. Det var fler saker som fick flytta hit med dom får ni se en annan dag. Nu blir det kvällsmys och fotmassage i soffan, J är ledig i morgon så jag tänkte bara jobba på förmiddagen. Studentlyx!

 

FIN KVÄLL!

 

facebook twitter bloglovin

11 kommentarer till “.att ärva något fint”

 • Johanna May 29th, 2012 21:43

  Så fina tavla….fint att få ärva medans de är i livet så man kan visa sin uppskattning för sakerna. Kram

  [Reply]

 • Karin A May 29th, 2012 22:51

  Vad fint du skriver om att få ärva, förvalta och minnen att bära med sig. Tavlan är jättevacker! Ha en fin morgondag…Kram!

  [Reply]

 • Paulina May 30th, 2012 09:19

  Jättefin tavla! Jag har också några inredningssaker osm jag ärvt, de är de finaste jag har. Så mycket närvaro av de man håller kär.

  [Reply]

 • Anna/Rackarungar May 30th, 2012 11:54

  Just tavlor är så speciellt att ärva. De gör att man minns och tar en tillbaka till platser fyllda med minnen.

  Väldigt fin bild.

  [Reply]

 • Linda - Harmony Home May 30th, 2012 16:01

  De ärvda sakerna man har har en speciell plats i hjärtat. Fina minnen och historia! Din tavla var jättefin!

  Fin kväll! /Kram

  [Reply]

 • Jess June 4th, 2012 18:31

  Det låter som du har otroligt fina minnen till stugan, bra att bli påmind om sådant med en fin tavla. Kram

  [Reply]

 • mariaemb. » armchair from the fifties June 28th, 2012 21:12

  [...] om dom fina sakerna jag fått ta över efter morfars flytt? Den stora stenmorteln och den fina tavlan. Det här är en ytterligare en fin sak från mormor och morfar. En gammal fåtölj som var bland [...]

 • Eva October 19th, 2012 14:40

  Maria, så härligt att du uppskattar min pappas konstverk.
  Du har skrivit så fint om dina minnen. De påminner så mycket om det som jag också upplevt.
  Hälsningar Eva, dotter till Sixten Fager.

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Hej Eva,

  Tack snälla för att du tog dig tiden att lämna en kommentar, jag blev verkligen glad!

  Din pappas konstverk är fantastiska och dom betyder lite extra eftersom jag sammankopplar dom med Tärnaby. Vi har stugan på andra sidan vägen i Laxnäs där ni hade stuga tidigare, Sixten och din mamma kände min mormor och morfar (Ulla-Britt och Bo Bergmark). Så jag kan tänka att vi har liknande upplevelser från vintrarna där. Morfar har fler tavlor av Sixten och det har även min mamma. På den jag har har han skrivit fint till mormor och morfar.

  Tack igen Eva! Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Vänligen, Maria

  [Reply]

 • Kerstin Bejfors November 13th, 2012 20:42

  Hej Maria! Så roligt att läsa om din tavla av Sixten Fager och även om det Eva Fager skrivit. Jag är dotter till Sixtens och hans familjs mycket goda vänner Sonja och Martin Hedberg. Mina föräldrar växte upp i Vännäs. Min morfar var lokförare där. Mamma och pappa hade oerhört fin kontakt med Sixten och när de flyttade ända ner till Småland utanför Västervik kom Sixten ner och hälsade på. Han målade av oss tre barn i rödkrita, olja och akvareller. Detta var på 60-talet. Vi har alla tavlor kvar och nu när jag är 55 år har jag Sixtens tavlor i vårt sovrum, förställande mig och min syster Lena , jag själv på en blåmålad västerbottenstol mm . ( Även en olja där dotter Eva sitter modell)Underbara tavlor! Pappa Martin lever tyvärr inte längre, men mamma Sonja är 88 år och hon har underbara tavlor med fjällmotiv av Sixten. Pappa började också att måla sent och blev så småningom erkänd konstnär med många utställningar. ( Yngst av tolv syskon varav åtta målade)
  Så roligt att läsa din blogg och hoppas att även Eva läser detta !
  Varma hälsningar från Kerstin Bejfors i Västerås

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Hej Kerstin,

  Så glad jag blir över att du tog dig tiden att lämna en så fin kommentar! Tack! Det är så fint att läsa det du skriver och berättar. Tavlorna ni har låter som riktiga skatter, speciellt när det är så mycket känslor och minnen kopplade till dem. Jag är verkligen glad att att både du och Eva läste mitt inlägg om Sixtens tavlor för de är så uppskattade i min familj. Tänk vilka fina sidor det finns med att blogga ibland.

  Stort tack igen för din kommentar!

  Varma hälsningar
  Maria

  [Reply]

Skriv en kommentar