.monday morning

11 Jun 09:56

Tekopp från Höganäs keramik och skål från Bloomingville/Hemlängtan

 

God morgon måndag och ny vecka. Jag har mycket energi för omväxlingens skull och nu blir det att ta tag i resten av den där “att göra”-listan och kämpa på med ex-jobbet. Jag är en såndär periodare när det kommer till frukostar. Jag brukar snöa in på en sak och äta den kontinuerligt i några veckor. Allt från kesomackor, fröcknäcke och smoothies till sommarens favorit, youhurt med färska bär och nötter. De senaste frukostarna har bestått av den godaste yoghurten från Sju gårdar med färska jordgubbar och valnötter. Mums! Nyttigt och bra. Dessutom vill jag slå ett slag för mejeriprodukterna från Sju gårdar om ni bor i Upplandstrakter. Ett litet mejerikooperativ med ekologisk och klimatkompenserad produktion som tänker i helheter och vill driva ett bra hållbart jordbuk med omtanke om djur och miljö. Bor du inte här kanske det finns något liknande i din närhet? Jag blir mer och mer skeptisk till dessa enorma mejeribolag som kan pressa priser och betala mindre och mindre till bönderna. Nä, heja små ekologiska initiativ!! Finns dom (eller något annat du vill ha) inte i din butik kan du ju alltid vända dig till butiksinnehavaren och efterfråga varan. Sånt måste jag och vi bli bättre på. Leve konsumentmakt!

 

         

 

Om ni bara visste så glad jag blir av alla era fina kommentarer. Dom vämer ända in i själen! Tack!

 

HA EN BRA MÅNDAG!

 

facebook twitter bloglovin

5 kommentarer till “.monday morning”

 • Linda - Harmony Home June 11th, 2012 11:05

  Mums, vad gott med jordgubbar!
  Det gäller att passa på att äta dem nu när de är som godast:)

  Du får ha en fin måndag!
  Kram

  [Reply]

 • Ekomorsan June 11th, 2012 12:13

  Jag tror inte det finns något liknande här men det är helt klart värt att kolla upp. Vi bor i ett mindre samhälle och jag brukar vara rätt bra på att fråga efter produkter jag skulle vilja se på hyllorna. Annars kommer de ju aldrig att köpas in. Senast frågade jag om de inte kunde ta och köpa in ekologiska äpplen då vi äter väldigt mycket just äpplen. Eftersom de inte har ekologiska äpplen köper jag istället dem när jag ändå är inne i stan, men jag vill ju gärna sponsra vår lokala butik.

  [Reply]

 • me and mike June 11th, 2012 21:25

  Haha, skrattade när jag läste att du snöar in på något och äter sedan det några veckor, precis så gör jag också och när det har gått ett tag är jag så trött på den frukosten och tänker “aldrig mer”. Undrar varför jag gör så, skulle ju aldrig äta samma lunch eller middag dag ut och dag in?

  [Reply]

 • Fotograf Sofie Gustafsson June 12th, 2012 00:21

  MUMS! bästa frukosten!

  [Reply]

 • lejnox June 12th, 2012 08:22

  Från min hemstad Hjo kommer Hjordnära (som nu även finns på massa ställen i landet). Deras produkter ger jag verkligen ett slag för!

  [Reply]

Skriv en kommentar