.weekend gardening

13 Jun 17:06

 

I söndags hann vi med en promenad till plantagen. Det var extrapris på ekologiska kryddor så med hem följde en oregano, en basilika och ytterligare en salvia. Jag älskar att använda salvia i matlagningen! Min fina röda basilika som jag dragit upp från frö klarade inte den regniga och kalla helgen för ett par veckor sedan. Tyvärr. Lavendeln ser ju i alla fall ut att trivas, det är ju glädjande. Nåja, hur som helst så har mina odlingsplaner krympt något i skala i och med att det ska göras en fasadrenovering här i slutet av sommaren. Nästa år tar vi nya tag!

 

         

 

Annars har dagen idag varit fin. Ja, om man bortser från en kommentaren som kom här idag. Fy så ont ord kan göra. Fast mest så förstår jag inte varför man vill läsa en blogg som man inte gillar? Och att någon tror sig känna mig bättre än jag känner mig själv!?

 

facebook twitter bloglovin

30 kommentarer till “.weekend gardening”

 • Fotograf Sofie Gustafsson June 13th, 2012 17:36

  Å så fin, helt underbart med kryddor!

  Och, hur fasen har man mage att skriva en sån där onödig kommentar..?! Gah, så arg jag blir. Du är grym, fortsätt som du gör!!!

  [Reply]

 • Odd brown bird June 13th, 2012 17:39

  Å vad härligt, salvia ja. Vad har man den i? Jag har liksom aldrig förstått hur jag ska använda den. Tips?

  Hur orkar man lägga ner sånt engagemang i en kommentar om man inte gillar bloggen ifråga? Jag bara undrar!! Glöm och kör på i precis den form och färgskala du vill, då blir det bäst.

  Kram kram

  [Reply]

 • Zun June 13th, 2012 18:22

  Det är sådana här gånger jag önskar att jag hittade något klokt att skriva, med tanke på den kommentaren, som känns så otroligt onödig. Men det får bli som min salige morfar brukade säga – “Det man inte förstår, får man lämna”. Det svider, jag förstår verkligen det, men försök att lämna det därhän och fokusera på all positiv respons du får via bloggen. Som du själv säger – varför läser man en blogg som man inte gillar? Det är ett fritt val och tänk på hur många som av helt egen vilja, utan tvång, väljer att läsa din? ;)

  Kram på dig sötsnöre!
  /U

  [Reply]

 • Dr Grane June 13th, 2012 18:25

  Vad snyggt det blev med kryddsamlingen i metallhinkar! Har själv använt Salvia runt kyckling lindat med parmaskinka – gott. Annars har jag ingen aning om vad jag ska använda Salvian till. Du får gärna lägga ut någar tips eller favvo-recept.

  Har skrivit ett reply på kommentaren du fick. Blev väldigt arg…

  [Reply]

 • Anna June 13th, 2012 18:36

  Förstår inte riktigt varför man överhuvudtaget skriver en sådan elak kommentar. Gillar man inte bloggen så är det ju bara att klicka sig vidare! Nej, usch för sådana personer!

  Jag gillar din blogg och har absolut inte tröttnat på dina fina bilder. Du ska självklart fortsätta precis som du vill! Det är ju ändå din blogg :)

  [Reply]

 • Caroline June 13th, 2012 19:31

  Du är bäst, sötaste Maria! Du ska vara stolt över din fina blogg.

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Finaste Caroline, tack!

  [Reply]

 • annixen. June 13th, 2012 19:36

  Jag blir helt stum, kan inte riktigt förstå att det finns bloggtroll som tar sig tid att skriva elakt.

  Maria, du har en stoooor skara följare som ÄLSKAR dina bilder, din stil och din personlighet. Fortsätt med att bara vara du!

  STOR kram!!

  [Reply]

 • Linda June 13th, 2012 20:11

  Guuuud så onödigt! Konstruktiv kritik med en faktiskt innebörd kan man ta till sig, men när det blir till påhopp bara för att dina bilder inte längre passar läsaren i fråga blir det bara fullkomligt värdelöst. Syftet känns mer som att göra dig ledsen, vilket hon tråkigt nog lyckades med. Försök se förbi denna urbota dumma människa och glädjs över oss andra som fullkomligt älskar din blogg och dina bilder!

  [Reply]

 • Josefin June 13th, 2012 20:13

  Alltså.. det var ju det där med att glömma bort att bloggare också är människor.. med känslor! och dessutom som har bloggen som sitt intresse. Det är så lätt att sätta krav och att skriva saker som gör ont när man inte känner en person. Den som skrev det har rätt till sina åsikter men gud vad hon borde skämmas över att hon uttrycker dem. Nä du.. tänk istället.. så många fantastiska kommentarer du har här. Alla som gillar det du gör och som följer dig!! Alla härliga bloggtjejer som peppar och ger varandra en klapp på axeln.. Vi tänker på dem istället och glömmer de andra :) Ger man gott får man gott! Kram!! p.s kolla mailen :)

  [Reply]

 • casaofmia June 13th, 2012 20:26

  Så fint, härligt med så mycket kryddor, kram

  [Reply]

 • anna June 13th, 2012 22:55

  Men fy fanken vilken idiot, ursäkta ordvalet, kanske inte så nyanserat, men vad sjutton… Fy vad ont det måste göra, jag vet inte vad jag hade gjort om jag fick en sån…

  Jag är alldeles inponerad av din förmåga att hitta vackra saker, inte bara möbler utan även skitfina skor och väskor på loppis!

  Du har en snygg blogg, mycket tilltalande. Det jag gillar mest med dig och din blogg (förutom vackra bilder) är att du visar din omtanke för din omvärld, genom att alltid försöka köpa ekologiskt och secongand, vilket jag tycker du ska ha en eloge för!!

  Det är bra pepp för oss andra som är mindre bra på det, så keeep going tjejen!!

  Försök att låta det rinna av… Du är skitbra!

  Kram

  [Reply]

 • Karin A June 13th, 2012 23:22

  Vilka härliga kryddor du fick med hem. Jag tog oregano istället för salvia men ångrar mig nästa nu när du skriver så fint om den. :) Härliga planteringar också!

  Fy vilken trist kommentar. Jag kan inte förstå att människor kan skriva sådana elaka saker och dessutom uttala sig om än det ena än det andra som de inte känner till. Din blogg är inspirerande, dina bilder är underbara och dessutom lyser din personlighet och dina intressen igenom så fint. Försök skaka av dig det, även om det är svårt. Vi är många som tokgillar din fina blogg.

  Stor kram!

  [Reply]

 • Sofia June 14th, 2012 07:58

  Att folk orkar. Varför inte försöka peppa varandra och göra andra glada istället för att skriva en massa skit och dra ner folk. Dr Grane hade ett väldigt bra svar, kunde inte ha skrivit bättre.

  Och du, dina bilder är fantastiskt fina och din blogg en av de bästa!

  Ha en fin dag! Kram på dig!

  [Reply]

 • Emma June 14th, 2012 08:42

  ÅH så fint det är med kryddor & växter! Ni har det så fint! Jag måste åka iväg & köpa lite sånt till vår balkong:) Du ligger nu med i min blogglista, hoppas att det är okej, din fina blogg får man ju inte missa:)

  Ha en fin dag!

  Kram Emma

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Tack fina du! Självklart är det okej! :) Ha en riktigt fin dag!

  Kram Maria

  [Reply]

 • Johanna June 14th, 2012 17:46

  För det första, att vara personlig är väl hela grejen med att blogga? Det är ens personliga stil, smak och inspiration man uttrycker både för sig själv och för att frikostigt inspirera andra- gratis som sagt! Varför ska någon annan tala om vad man ska blogga om, det fina med att blogga är ju att man bestämmer det själv. Så, fortsätt med det du gör, jag gillar det och många med mig, resten kan söka inspiration varstans de hittar den, om de hittar den.

  Kanske liknar många bloggar varandra men så är det väl även med oss människor oavsett vilken stil man har, i jakten på att vara unik inspireras vi av sånt vi tycker om och så blir vi lätt lika någon annan. Så har vi människor alltid varit och är inom i princip alla kulturer och subkulturer. Min personliga tolkning av det fenomenet är att vi är unikformlika!
  Nu glömmer vi det…

  Min första tanke när jag läste ditt inlägg var att dela med mig av ett av mina smultronställen när det kommer till trädgårdsinspiration, så det gör jag nu, ta en sväng till Ulriksdals slottsträdgård, mer inspirerad trädgårdsmiljö får man leta efter. Helt fantastiskt! I min smak då alltså…

  BTW är dina bilder otroligt fina, gillar det rena och just det personliga i dem och inte konstlade vinklar och effekter!

  //från en du inspirerat!

  [Reply]

 • Charlotte June 14th, 2012 22:02

  Söta Maria, vad fantastiskt onödigt och dumt! Tråkigt det är med den här typen av kommentarer, mest tycker jag synd om de som klagar och ser saker i svart, när det egentligen är ganska enkelt att klicka bort det man inte gillar och hitta något annat att glädja sig åt. Det finns ju så mycket fint här i världen att upptäcka och smaken är bekant alltid som baken;) Jag tycker du är fantastisk!

  Nu ska jag berätta för dig att jag har flyttat in i paradiset. Du skulle se hur fantastiskt vackert det är här på gården, går knappt att beskriva. Idag har jag planterat en massa örter på uteplatsen (egen uteplats – i en TRÄDGÅRD AHHHHHHH:D) och jag hade visst fått med mig en Salvia så vad har jag den till nu då?

  Jag hade tänkt knäppa lite bilder i helgen om andan faller på, kanske kanske blir det blogga av också, har inte bestämt mig riktigt än;)

  Stor kram till dig och du ska veta att jag tycker det är så tråkigt att jag inte haft tid/lust att kommentera här flitigare. Saknar dig lite!

  [Reply]

 • Sofie June 15th, 2012 09:40

  Fy vilken hemsk kommentar hon skrev! ta inte åt dig av det, vi är många som tycker tvärtom. Jag kan inte förstå vad man får ut av att skriva något sådant. Tänk på alla som faktiskt gillar din blogg och lägg inte nån energi på den enda som inte gör det. Kram!

  [Reply]

 • sofia johansson June 16th, 2012 16:25

  Älskar dina bilder här. Tror inte jag tittat in på din sida tidigare så ska kolla vidare. välkommen till mig om du vill<3

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Tack Sofia!

  [Reply]

 • salikon June 16th, 2012 21:44

  Det finns mycket att säga om sånt där “nättyckande” och när allt kommer omkring skulle de flesta som “tycker till” aldrig våga säga sin “kritik” direkt face to face. Så brukar jag tänka, att det är så lätt att sitta vid datorn och slänga iväg sin åsikter (som för övrigt ingen är intresserad av att höra ändå).

  Jag har läst din blogg ett litet tag och den är så fin. Den faller mig helt i smaken både designmässigt, fotomässigt, inredningsmässigt och framför allt miljötänket m m.

  Fortsätt precis som du vill :)

  [Reply]

 • Tanja June 17th, 2012 18:04

  You have a wonderful blog.
  I love it.
  I found it via 20 private Wohnträume :-)
  Hugs from Germany,
  Tanja

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Thank you Tanja, that makes me happy! Welcome!

  [Reply]

 • Nadja R June 18th, 2012 10:23

  Det är förjäkla trist med sånt, JA! Men lika avtändande är folk som söker bekräftelse som du gjort i detta inlägg. Fram för bloggare som raderar mobbande kommentarer och går vidare rak i ryggen!

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Tråkigt att du tycker det. För mig är det viktigt att visa att jag faktiskt är en människa som skriver den här bloggen och då få skriva att det gör ont. För det gjorde det. Tar man bort dom kommentarerna så får man ju kritik för det också. Det är inte alltid lätt att balansera allas tyckande och tänkande. Men visst, kommentargranskningen kanske ska på.

  [Reply]

 • Anna/Rackarungar June 18th, 2012 18:53

  Okej, jag tror att du vid detta laget har förstått att sådana kommentarer är av noll värde! Zero! Zipp! Och än viktigare, de representerar inte över huvudtaget den övervägande majoriteten här! Vi älskar det du gör (jag vet att jag talar för många) och JAG tittar alltid in här och tänker; Gosh! jag önskar jag kunde hitta ljuset, vinklarna och objekten som hon (läs: du) gör!

  Det du gör är fantastiskt. End of story.

  Dessa onödiga och avundsjuka kommentarer borde tas bort direkt utan någon som helst attention. Jag tror att du vet att ingen håller men henne! Heja dig!

  Kram Anna

  [Reply]

 • Lilla huset på prärien June 18th, 2012 19:22

  åh vad underbart det ser ut med alla kryddorna. det var en sak jag tänkte att jag ville ha innan sommaren, en riktig odling med kryddor. men det har ju inte blivit av…

  tycker det var en väldigt oförskämd kommentar du fick och inte alls befogad. du tar underbara bilder och jag blir alltid inspirerad när jag kommer in hit. jag väljer att länka till dig. stå på dig vännen!

  kram jenny

  [Reply]

 • Jess June 25th, 2012 13:52

  Vi är många som tycker mycket om din blogg, som gillar dina bilder och blir inspirerade av dina tips och loppisfynd. Att den där människan orkat skriva en kommentar som endast är till för att såra är helt oförståeligt. Jag hoppas verkligen att du kan glömma den där kommentaren och försöka se hur många fler det finns som gillar det du gör och ser din talang och kunskap! Kör hårt :) Kramar

  [Reply]

 • I am Jo. June 25th, 2012 16:29

  Har haft en liten paus från bloggvärlden några dagar, och idag kikar jag in här och blir så arg! Jag kan verkligen inte förstå hur någon kan skriva något så uträknat elakt. Bara en olycklig människa, tänker jag.

  Hur som helst, hejja dig Maria! Du har en fantastiskt fin och inspirerande blogg :)

  Kram

  Johanna

  [Reply]

Skriv en kommentar