weekend on the countryside

18 Jun 21:48

                  

Bilder från min Instagram: 1. Liten kattunge  2. Loppisfynd  3. Någon mer än jag gillar mina nya (begagnade) skor från moheda  4. Matfotografering.

 

Jag tog en långhelg på landet för att få lite lugn och ro i skrivandet på ex-jobbet. Regnet har vräkt ner större delen av tiden men det har inte gjort mig så mycket då jag satt inne under en yllefilt med en sprakade kakelugn. Kakelugn alltså, vilken grej! Det finns numer på min checklista inför kommande husköp. Årets två små kattungar är gudomligt söta och en av dom är den socialaste lilla katt jag träffat. Jag satt ute med dom när jag blev för less på ex-jobbet och tvingades till lite mindfulness. Det är det fina med djur, man måste vara närvarande. Förutom skrivandet har det blivit lite matfotografering då vi i Saltå Kvarns smakråd fått uppgift att testa deras nya smaksatta olivoljor. Recept och bilder återkommer jag med om någon dag. Loppisfyndat har jag också gjort och tagit långa kvällspromenader i skogen då det äntligen slutat regna. Nu är jag hemma igen och det är  rätt skönt det med.

 

facebook twitter bloglovin

17 kommentarer till “weekend on the countryside”

 • pernilla plaza interiör June 18th, 2012 21:58

  Men så söta kattungar! Åh!

  [Reply]

 • Victoria June 18th, 2012 22:16

  Ååååååååh, smälter! Såå söt kisse på första bilden! (^^,)

  [Reply]

 • seventeendoors June 18th, 2012 22:23

  Låter underbart!! Och underbara bilder, as always.
  Fin vecka!

  [Reply]

 • Pella June 19th, 2012 00:05

  Sååå alldeles underbart! Vet du kattungen är en exakt kopia av en liten katt som jag hade när jag var liten. NOSTALGIKICK! Tack! :)

  [Reply]

 • Sofia June 19th, 2012 01:43

  Tack så mycket! Vi ska gifta oss först nästa sommar, men ett år går ju som bekant fort så snart är vi där :)

  Förresten så såg jag ditt inlägg där du nämnde den där förfärliga kommentaren. Tycker det är så synd att människor inte har bättre för sig än att klanka ned på andra! Du ska absolut inte ta åt dig av sådan obefogad kritik, vet att det är svårt men låt dig inte slås ned. Du är så himla duktig på det du gör och antalet läsare bevisar ju bara att det du bloggar om är inspirerande och intressant annars skulle du ju inte ha några läsare kvar, right? Keep up the good work tjejen! :) Jag tror på dig!

  [Reply]

 • Tess June 19th, 2012 08:26

  Åh, vilken söt kattunge! :) Kram

  [Reply]

 • Salikon June 19th, 2012 10:14

  Jo men visst är det norrländska stränder. Jag bor 3 mil utanför Luleå i ett gammalt skrutthus. Appropå Saltå kvarn så har jag fastnat för kokboken med samma namn. Vilka recept och vad jag tyckte var peciellt bra var grundrecepten på alla bönor, linser m m vad gäller egenskaper och koktid. Fina bilder också!

  [Reply]

 • Lisbeth June 19th, 2012 11:05

  Les chats! Tres belles!

  [Reply]

 • Dr Grane June 19th, 2012 18:18

  Lät mysigt att skriva i stugan. Jag hade en deadline igår och satt uppe till långt efter midnatt. Inte att rekommendera om man vill hålla uppe tempot även dagen efter men kan fungera ibland, då man har flyt och möjlighet. Att byta miljö brukar vara super för mig, och ditt miljöombyte lät väldigt lockande. Jag är tokless på stökrummet jag sitter i hemma. Försöker röja upp i det emellanåt men pappershögarna dras till skrivbordet i samma takt som dammtussarna till hörnen. Hopplöst är det…

  Är så himla nyfiken. Inom vilket område skriver du? Du behöver inte svara om du vill hålla det utanför blog-världen. Är själv civilingenjör i Ergonomisk design och produktion.

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Jag vet precis hur du menar. Det är lyx att ha en mamma man kan åka till då och byta miljö lite!

  Det är okej, tänker bara att det inte är så många som är intresserad av det. ;) Jag skriver om Sustainable stormwater handlig och Water Sensitive Urban Design. Rätt intressant faktiskt! Det låter väldigt spännande med ergonomisk design, var har du pluggat?

  Ha det fint!

  [Reply]

  Dr Grane svarar:

  Oj, det låter ju jättespännande!

  Jag pluggade i Luleå på LTU, och det är där jag jobbar än. Den linje jag gick har bytt namn till Teknisk design. Jag har glidit över mot HMI-hållet (human-machine-interaction) och dokorerar i ämnet Teknisk psykologi. Härlig kombo! De senaste nio åren har jag forskat i ett projekt med Volvo Cars och tittat på hur stödjande eller distraherande olika gränssnittslösningar (för att tex byta en radiokanal) är för föraren. Till hösten blir det mer innovativ interaktionsdesign för industrigolvet. Ser verkligen fram emot det – jättekul med något nytt.

  [Reply]

 • Lotta - ohlovely.se June 21st, 2012 08:16

  Det låter så mysigt och avkopplande. Vill också kunna fly till en stuga på landet när jag behöver samla kraft. Underbart!

  Kattungen sen då. Bedårande. <3 Mitt hjärta smälter. Åh, vad jag saknar att ha en katt!
  Kram från Lotta

  [Reply]

 • Triin June 21st, 2012 13:25

  The kittens are walking already, arent they cute?

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  I know! Yes, they were just leaving the box on shaky legs. I’m going out there again this weekend with a friend so we’ll se what they’re up to. ;)

  Congratulations to the job!! When will you be back in Sweden? I have some package of flour from mum that’s yours…

  Hugs!

  [Reply]

 • Marianne @NordicBliss June 24th, 2012 19:09

  Åh kattungarna är ju så söta!! Har tittat på instagram och de växer så sjukt fort! :)

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Ja men visst! Galet söta är dom! :)

  [Reply]

 • Anna July 1st, 2012 21:29

  Haha kattungar igen?! Det är väl klart, trots steriliseringar så verkar det dyka upp då och då på torpet ;)

  [Reply]

Skriv en kommentar