harvesting from the balcony

17 Jul 12:53

 

Det är nu jag kan börja skörda det jag sått sen tidigare. Kryddorna har vi använt oss av ett bra tag men jag var lite sen med det andra. Nu börjar i alla fall rädisorna vara klara och salladslådan är full av godsaker. Det är en speciell känsla det där, att äta det man själv odlat. Att följa det från frö i påsen till skördat på bordet såhär. Det är så det ska vara.

 

Annars dras jag med en envis huvudvärk idag. Svårt att koncentrera mig på det jag borde göra utan vankar mest omkring här hemma. Ser fram emot det där regnet som ska komma i eftermiddag så att jag med gott samvete kan skita i allt och lägga mig och se film tillsammans med J istället. Och äta något sött. Helst hallonmuffins. Fast de har vi inga.

 

FIN DAG TILL ER!

 

 

facebook twitter bloglovin

7 kommentarer till “harvesting from the balcony”

 • Camilla/Rufft och Sött July 17th, 2012 15:29

  Hej och vad kul att hitta din fina blogg, älskar bilderna!
  Hoppas huvudvärken försvinner!
  Ha en skön kväll
  Hälsningar Camilla

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Hej och välkommen Camilla! Kul att du tycker om mina bilder, det gör mig glad!

  Kram Maria

  [Reply]

 • Sofia July 17th, 2012 16:50

  Fantastiskt fina bilder, bara sånt gör ju att man vill odla själv!

  [Reply]

 • Linda - Harmony Home July 17th, 2012 18:22

  Blir verkligen inspirerad av din kreativitet med odling på balkong:) Har tänkt att prova flera gånger, men sen drar jag mig från det för jag inte tror att det kommer att växa. Men jag får nog ändra inställning och ge det en chans i alla fall:)

  Du kanske har några bra tips och råd när det gäller vita golv. Har ju sett att ni har ett ljust/vitlaserat golv i sovrummet:) Blir det lätt fula märken och smutsigt och dammigt?

  Du får ha en fin kväll /kram

  [Reply]

  mariaemb. svarar:

  Tack, så roligt att jag kan inspirera! Självklart ska du prova, satsa på de enklarte växterna som passar för det läget som din balkong står i. Köp bra färdigdrivna plantor, det är en bra start. :)

  När det gäller golv, jo det blir ganska lätt smutsigt. Eller dammigt rättare sagt. Fast det har nog inte med golvet att göra ;). Vårt golv är oljelaserat och det skulle jag inte rekommendera. Vi var tvungen att göra så eftersom vi först försökte vitolja golvet vilket inte blev vitt alls. När vi var i norr hälsade vi dock på vänner som hade vitbehandlat (möjligen vitlutat?) och sen satt hårdvaxolja på. Det blev väldigt fint och betydligt mer hållbart än vårt. Enda nackdelen är möjligen att man tar bort känslan av trä lite men där får man nog välja för vårt som har kvar känslan blir mycket känsligare för som man skulle tappa något tungt eller vasst på det. Då blir det lätt märken.

  Hoppas det var till lite hjälp. Annars skulle jag nog rekommendera att prata med någon duktig på ett byggvaruhus eller liknande. Lycka till!

  Kram Maria

  [Reply]

 • sara sundgren July 17th, 2012 20:21

  Det där ser verkligen underbart ut Maria! Tack för inspirationen till kommande lägenhet :) Kärlek till dig.

  [Reply]

 • Åsa July 19th, 2012 10:16

  Gott med rädisor, hoppas huvudvärken går över och att du får se en bra film :-)

  [Reply]

Skriv en kommentar